Wyśmienite spaghetti z bekonem, szpinakiem, pomidorem i parmezanem. Idealny pomysł na obiad!

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Następnie włóż na nią piersi z kurczaka. Przypraw je solą i pieprzem (ilość – według uznania). Każdą stronę kurczaka smaż przez 6 minutach. Po tym czasie przełóż kurczaka na deskę i pokrój go na mniejsze kawałki.
  2. Na rozgrzaną patelnię włóż plastry bekonu i smaż je tak długo, aż będą chrupiące i zarumienione. Następnie zdejmij z patelni i za pomocą ręcznika papierowego, odsącz tłuszcz z bekonu i pokrój go na mniejsze kawałki.
  3. Na rozgrzaną patelnię włóż czosnek, pokrojone pomidory i szpinak. Przypraw według uznania solą i pieprzem, a następnie zalej wszystko śmietaną kremówką i dodaj parmezan oraz 110 ml wody.
  4. Kiedy sos się zagotuje dodaj do niego ugotowany makaron i wszystko dobrze wymieszaj. Gotowe danie przełóż z patelni na talerz.
  5. Smacznego!