Makaron faszerowany indykiem i szpinakiem

Dziś przychodzimy do Was z faszerowanym makaronem, który totalnie zawrócił nam w głowach 🙂 Mamy nadzieję, że wy również się w nim zakochacie 🙂

Makaron faszerowany indykiem i szpinakiem8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Makaron faszerowany indykiem i szpinakiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż cebulę i szpinak. Następnie odstaw na bok.
    Na patelni podsmaż cebulę i szpinak. Następnie odstaw na bok.
  2. W dużej misce połącz ze sobą mięso z indyka i przyprawy: sól, pieprz oraz oregano.
    W dużej misce połącz ze sobą mięso z indyka i przyprawy: sól, pieprz oraz oregano.
  3. Następnie dodaj podsmażoną cebulę i szpinak. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
    Następnie dodaj podsmażoną cebulę i szpinak. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  4. Jako ostatni element dodaj mleko. Ponownie wymieszaj.
    Jako ostatni element dodaj mleko. Ponownie wymieszaj.
  5. W naczyniu żaroodpornym stwórz pierwszą warstwę z sosu pomidorowego. Następnie nafaszeruj makaron przy pomocy wcześniej przygotowanego farszu ze szpinakiem. Ułóż makaroniku w naczyniu i przykryj je drugą warstwą sosu. (Ułożyliśmy makaroniki w 2 mniejszych formach).
    W naczyniu żaroodpornym stwórz pierwszą warstwę z sosu pomidorowego. Następnie nafaszeruj makaron przy pomocy wcześniej przygotowanego farszu ze szpinakiem. Ułóż makaroniku w naczyniu i przykryj je drugą warstwą sosu. (Ułożyliśmy makaroniki w 2 mniejszych formach).
  6. Na wierzchu rozprowadź żółty ser. Przykryj danie folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Po tym czasie zdejmij folię i zapiekaj makaron bez przykrycia jeszcze przez 12 minut.
    Na wierzchu rozprowadź żółty ser. Przykryj danie folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Po tym czasie zdejmij folię i zapiekaj makaron bez przykrycia jeszcze przez 12 minut.
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×