Makaron faszerowany indykiem i szpinakiem

Porcje
8
Porcje
8
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Na patelni podsmaż cebulę i szpinak. Następnie odstaw na bok.
  2. W dużej misce połącz ze sobą mięso z indyka i przyprawy: sól, pieprz oraz oregano.
  3. Następnie dodaj podsmażoną cebulę i szpinak. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  4. Jako ostatni element dodaj mleko. Ponownie wymieszaj.
  5. W naczyniu żaroodpornym stwórz pierwszą warstwę z sosu pomidorowego. Następnie nafaszeruj makaron przy pomocy wcześniej przygotowanego farszu ze szpinakiem. Ułóż makaroniku w naczyniu i przykryj je drugą warstwą sosu. (Ułożyliśmy makaroniki w 2 mniejszych formach).
  6. Na wierzchu rozprowadź żółty ser. Przykryj danie folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Po tym czasie zdejmij folię i zapiekaj makaron bez przykrycia jeszcze przez 12 minut.
  7. Smacznego!