Makaron jaglany z pesto z jarmużu

Makaron jaglany z pesto z jarmużu to pomysł na udany, fitowy i zdrowy obiad dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!



W przygotowaniu pysznego pesto z jarmużu pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips.
Zobacz także: Majonez z awokado
Składniki:
PorcjePesto z jarmużu
- 100 g świeży szpinak
- 50 g świeży jarmuż
- 1/2 szkl. krojone migdały
- 1/3 szkl. olej z awokado
- 1-2 ząbki czosnek
- 20 g ser parmezan
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
Dodatki
- 400 g makaron jaglany
- 100 g pomidorki koktajlowe


Sposób przygotowania:
- Na patelni podpraż krojone migdały.
- Następnie zmiksuj w blenderze: świeży szpinak i jarmuż, czosnek,
- ...parmezan, sól, pieprz, migdały oraz olej z awokado.
- Teraz połącz na patelni pesto i ugotowany makaron.
- Gotowe danie udekoruj świeżą bazylią i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego!
Komentarze