Makaron penne z pesto i łososiem

Makaron penne z pesto, łososiem i brokułem skradnie Twoje serce od pierwszego wejrzenia. Wystarczy, że raz go skosztujesz, a już na stałe zadomowi się w Twoim menu.
Dzisiejszą ucztę przygotowaliśmy przy pomocy makaronu penne i zielonego pesto marki Barilla.
Zobacz także: Makaron penne z czerwonym pesto i kurczakiem
Składniki:
Porcje- 500 g filet z łososia
- 1/2 łyżeczki suszony czosnek
- 1/2 łyżeczki słodka papryka
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
- 20 g masło
- 500 g brokuł
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 500 g makaron penne BARILLA
- 250 ml śmietanka 18%
- 190 g zielone pesto BARILLA
- 20 g ser parmezan
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania łososia. W tym celu umieść rybę w formie do pieczenia, po czym dopraw ją suszonym czosnkiem, słodką papryką, solą i pieprzem. Na wierzchu łososia ułóż kawałki masła.
- W formie umieść również różyczki brokuła. Dopraw je solą i polej oliwą z oliwek. Tak przygotowane składniki wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie ugotuj makaron w osolonej wodzie.
- Następnie połącz w garnku na palniku śmietankę oraz zielone pesto. Do powstałej mieszanki dodaj ugotowany makaron.
- Podziel upieczonego łososia na mniejsze kawałki.
- Do makaronowej mieszanki dodaj upieczonego brokuła, rybę oraz parmezan.
- I to wszystko. Smacznego!
Komentarze