Makaron ryżowy z kremowym sosem

Porcje
2
Porcje
2
Składniki
Sos
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania sosu. W tym celu połącz ze sobą: bulion warzywny, sos sojowy, sos chili Sriracha, pastę tahini oraz ocet ryżowy. Dokładnie wymieszaj.
  2. Na patelni podsmaż tofu na złoty kolor. Dopraw je do smaku przy pomocy soli. W międzyczasie zalej makaron wrzątkiem i odstaw na 30 minut.
  3. Gdy tofu będzie już gotowe, przełóż je na talerz. Na tej samej patelni połącz grzyby, cebulę i szczypiorek. Smaż przez 4 minuty.
  4. Następnie dodaj sos i wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  5. Na koniec dodaj wcześniej przygotowane tofu i makaron. Po raz kolejny połącz składniki.
  6. Gotuj do momentu, aż sos zgęstnieje. I to wszystko!
Makaron ryżowy z kremowym sosem
Makaron ryżowy z kremowym sosem

Tym razem przygotowaliśmy dla Was pomysł na pyszny obiad w wydaniu fit 😍 W roli głównej wystąpi makaron ryżowy 👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/296632

Posted by Pyszności Fit on Monday, May 11, 2020