Makaron spaghetti z przegrzebkami

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Panierka
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania panierki do przegrzebków. W tym celu połącz w misce: bułkę tartą, parmezan, skórkę z cytryny oraz stopione masło. Dokładnie wymieszaj.
  2. Teraz ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. W międzyczasie ułóż przegrzebki w formie do pieczenia, po czym dopraw je do smaku przy pomocy soli i pieprzu. Na koniec ułóż panierkę na każdym elemencie, po czym wstaw do piekarnika na 5 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  4. Czas zająć się sosem. Na rozgrzanej patelni z oliwą umieść sos basilico.
  5. Po kilku minutach dodaj na patelnię makaron, po czym dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.
  6. Gotowy makaron podawaj z przegrzebkami z panierką. Całość udekoruj świeżą bazylią. Smacznego!