in ,

Makaron spaghetti z botwinką w ciekawym wydaniu

Tym razem mamy dla Ciebie makaron spaghetti w zupełnie innym wydaniu. Już za moment zrobi się bardzo kolorowo, ciekawie i zdrowo!

Zobacz także: Genialny przepis na makaron z krewetkami

Makaron spaghetti z botwinką
Makaron spaghetti z botwinką
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Oddziel liście od warzywa. Nie zapomnij także o odcięciu końcówek z dwóch stron.
    Oddziel liście od warzywa. Nie zapomnij także o odcięciu końcówek z dwóch stron.
  2. Następnie umieść korzenie buraka w folii aluminiowej. Polej je oliwą z oliwek i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wstaw buraki na 30 minut do piekarnika (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Następnie umieść korzenie buraka w folii aluminiowej. Polej je oliwą z oliwek i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wstaw buraki na 30 minut do piekarnika (temp. 200 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie podziel na mniejsze kawałki liście botwinki.
    W międzyczasie podziel na mniejsze kawałki liście botwinki.
  4. Umieść w blenderze migdały, czosnek, korzeń botwinki bez łupiny, sok z cytryny, mozzarellę oraz oliwę z oliwek.
    Umieść w blenderze migdały, czosnek, korzeń botwinki bez łupiny, sok z cytryny, mozzarellę oraz oliwę z oliwek.
  5. Na patelni połącz ze sobą: czosnek, liście botwinki, przygotowaną mieszankę w blenderze oraz ugotowany makaron. Dokładnie wymieszaj.
    Na patelni połącz ze sobą: czosnek, liście botwinki, przygotowaną mieszankę w blenderze oraz ugotowany makaron. Dokładnie wymieszaj.
  6. Smacznego!
    Smacznego!