PrzepisMakaron spaghetti z botwinką w ciekawym wydaniu

Makaron spaghetti z botwinką w ciekawym wydaniu

Makaron spaghetti z botwinką w ciekawym wydaniu
Pyszności
22.05.2019 17:00, aktualizacja: 08.09.2020 13:47

Tym razem mamy dla Ciebie makaron spaghetti w zupełnie innym wydaniu. Już za moment zrobi się bardzo kolorowo, ciekawie i zdrowo!

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 300 g makaron ugotowany
  2. 2-3 ząbki czosnek
  3. 2-3 łyżki masło

Botwinka

  1. 1 szt. pęczek botwinki
  2. 2-3 łyżki oliwa z oliwek
  3. 1 szczypta sól
  4. 1 szczypta pieprz

Krem

  1. 1/2 szkl. migdały całe
  2. 2-3 ząbki czosnek
  3. 1/2 szkl. mozzarella starty
  4. 1/2 szt. cytryna sok
  5. 1/3 szkl. oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Oddziel liście od warzywa. Nie zapomnij także o odcięciu końcówek z dwóch stron.

Obraz

2. Następnie umieść korzenie buraka w folii aluminiowej. Polej je oliwą z oliwek i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wstaw buraki na 30 minut do piekarnika (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

3. W międzyczasie podziel na mniejsze kawałki liście botwinki.

Obraz

4. Umieść w blenderze migdały, czosnek, korzeń botwinki bez łupiny, sok z cytryny, mozzarellę oraz oliwę z oliwek.

Obraz

5. Na patelni połącz ze sobą: czosnek, liście botwinki, przygotowaną mieszankę w blenderze oraz ugotowany makaron. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także