Makaron w sosie śmietanowym
Dania
Kolacja
,
Makarony
,
Obiad
Porcje
4
Porcje
4
Składniki
2
szt.
filet z kurczaka
3
łyżki
oliwa z oliwek
2-3
ząbki
czosnek
400
g
makaron penne
1
l
bulion drobiowy/warzywny
250
ml
mleko
150
g
serek śmietankowy
1/4
szkl.
ser parmezan
tarty
150
g
szpinak
50
g
suszone pomidory w oleju
1
łyżeczka
sól
1
łyżeczka
pieprz
Sposób przygotowania
Cały proces rozpocznij od podsmażenia kawałków kurczaka na rozgrzanej oliwie. W międzyczasie dopraw mięso przy pomocy soli i pieprzu.
Po kilku minutach dodaj do garnka czosnek, surowy makaron, bulion i mleko. Dokładnie wymieszaj i gotuj pod przykryciem ok. 15 minut.
Po kwadransie dodaj do gotującego się makaronu serek śmietankowy, parmezan oraz suszone pomidory.
Na koniec dodaj szpinak i połącz wszystkie składniki.
Gotowe danie podawaj z parmezanem. Smacznego!