Wirtualna Polska

Błyskawiczny makaron z fetą i pomidorkami

makaron z fetą i pomidorkami

Błyskawiczny makaron z fetą i pomidorkami to gotowa receptura na pyszny obiad dla cale rodziny. Kiedy go robimy, znika z talerzy w mgnieniu oka!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Makaron z warzywami z patelni

Makaron z fetą i pomidorkami koktajlowymi4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Makaron z fetą i pomidorkami koktajlowymi
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Umieść pomidorki w formie do pieczenia. Dopraw je solą i pieprzem, po czym polej oliwą z oliwek i dokładnie wymieszaj. Na środku ułóż fetę.
    Umieść pomidorki w formie do pieczenia. Dopraw je solą i pieprzem, po czym polej oliwą z oliwek i dokładnie wymieszaj. Na środku ułóż fetę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Na serze rozprowadź również oliwę z oliwek. Dopraw solą, pieprzem i oregano, po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Na serze rozprowadź również oliwę z oliwek. Dopraw solą, pieprzem i oregano, po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie ugotuj makaron w osolonej wodzie.
    W międzyczasie ugotuj makaron w osolonej wodzie.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. I potnij na mniejsze kawałki bazylię.
    I potnij na mniejsze kawałki bazylię.
  5. Po 30 minutach dodaj do naczynia czosnek i bazylię. Dokładnie wymieszaj całość.
    Po 30 minutach dodaj do naczynia czosnek i bazylię. Dokładnie wymieszaj całość.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Na koniec dodaj ugotowany makaron i ponownie wymieszaj.
    Na koniec dodaj ugotowany makaron i ponownie wymieszaj.
  7. Gotowe danie posyp świeżą bazylią. Smacznego!
    Gotowe danie posyp świeżą bazylią. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×