Błyskawiczny makaron z fetą i pomidorkami

Błyskawiczny makaron z fetą i pomidorkami to gotowa receptura na pyszny obiad dla cale rodziny. Kiedy go robimy, znika z talerzy w mgnieniu oka!



Zobacz także: Makaron z warzywami z patelni
Składniki:
Porcje- 2 opakowania pomidorki
- 2 szczypty sól
- 2 szczypty pieprz
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 1 szt. ser feta
- 1 szczypta oregano
- 400 g makaron
- 1/2 szkl. świeża bazylia
- 2 ząbki czosnek
Sposób przygotowania:
- Umieść pomidorki w formie do pieczenia. Dopraw je solą i pieprzem, po czym polej oliwą z oliwek i dokładnie wymieszaj. Na środku ułóż fetę.
- Na serze rozprowadź również oliwę z oliwek. Dopraw solą, pieprzem i oregano, po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie ugotuj makaron w osolonej wodzie.
- I potnij na mniejsze kawałki bazylię.
- Po 30 minutach dodaj do naczynia czosnek i bazylię. Dokładnie wymieszaj całość.
- Na koniec dodaj ugotowany makaron i ponownie wymieszaj.
- Gotowe danie posyp świeżą bazylią. Smacznego!
Komentarze