Makaron z grzybkami shimeji

Uwielbiamy makarony, a szczególnie próbować i łączyć nowe smaki z całego świata. Tym razem padło na grzybki shimeji, które wykorzystuje się w chińskiej kuchni.
Składniki:
Porcje- 250 g makaron chow mein
- 150 g grzybki shimeji
- 1/2 szt. cebula
- 2 szt. czosnek
- 4 cm świeży imbir
- 3-4 łyżki sos sojowy
- 1/2 szkl. natka pietruszki posiekana
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Ugotuj makaron w wodzie z sosem sojowym.
- Na patelni połącz ze sobą cebulę, czosnek, świeży imbir oraz grzybki shimeji.
- Po chwili dodaj chochlę wody z makaronu oraz ugotowany makaron.
- Nie zapomnij dodać również posiekanej pietruszki oraz pieprzu.
- Smacznego!
Komentarze