Kategorie DaniaMakarony

Makaron z grzybkami shimeji

Uwielbiamy makarony, a szczególnie próbować i łączyć nowe smaki z całego świata. Tym razem padło na grzybki shimeji, które wykorzystuje się w chińskiej kuchni.

GRZYBKI SHIMEJI I MAKARON CHOW MEIN4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
GRZYBKI SHIMEJI I MAKARON CHOW MEIN
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron w wodzie z sosem sojowym.
    Ugotuj makaron w wodzie z sosem sojowym.
  2. Na patelni połącz ze sobą cebulę, czosnek, świeży imbir oraz grzybki shimeji.
    Na patelni połącz ze sobą cebulę, czosnek, świeży imbir oraz grzybki shimeji.
  3. Po chwili dodaj chochlę wody z makaronu oraz ugotowany makaron.
    Po chwili dodaj chochlę wody z makaronu oraz ugotowany makaron.
  4. Nie zapomnij dodać również posiekanej pietruszki oraz pieprzu.
    Nie zapomnij dodać również posiekanej pietruszki oraz pieprzu.
  5. Smacznego!
    Smacznego!
Makaron z grzybkami shimeji

Dopiero odkrywamy chińszczyznę - to kolejna nasza próba, tym razem z makaronem chow mein! Co Wy na to?🍜PRZEPIS ➡️ https://pysznosci.pl/230426

Publiée par Pyszności sur Mardi 6 novembre 2018