PrzepisDania główneMakaron z grzybkami shimeji

Makaron z grzybkami shimeji

Makaron z grzybkami shimeji
Pyszności
06.11.2018 17:00, aktualizacja: 07.11.2018 08:16

Uwielbiamy makarony, a szczególnie próbować i łączyć nowe smaki z całego świata. Tym razem padło na grzybki shimeji, które wykorzystuje się w chińskiej kuchni.

Składniki:

  1. 250 g makaron chow mein
  2. 150 g grzybki shimeji
  3. 1/2 szt. cebula
  4. 2 szt. czosnek
  5. 4 cm świeży imbir
  6. 3-4 łyżki sos sojowy
  7. 1/2 szkl. natka pietruszki posiekana
  8. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Ugotuj makaron w wodzie z sosem sojowym.

Obraz

2. Na patelni połącz ze sobą cebulę, czosnek, świeży imbir oraz grzybki shimeji.

Obraz

3. Po chwili dodaj chochlę wody z makaronu oraz ugotowany makaron.

Obraz

4. Nie zapomnij dodać również posiekanej pietruszki oraz pieprzu.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także