Makaron z klopsikami i zielonym pesto to szybki, prosty i sprawdzony pomysł na udany obiad dla całej rodziny. Po prostu palce lizać!
Zobacz także: Kotleciki warzywne dla malucha
Składniki:
PorcjeKlopsiki
- 500 g mielony indyk
- 1-2 szt. cukinia
- 1 szt. jajko
- 1/3 szkl. bułka tarta
- 1 łyżeczka oregano
- 1/2 łyżeczki czosnek granulowany
- 1 łyżeczka bazylia
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Pozostałe składniki
- 3/4 szkl. zielone pesto
- 350 g makaron ugotowany
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania klopsików. W tym celu połącz: mielonego indyka, cukinię, jajko, bułkę tartą, oregano, czosnek, bazylię, sól oraz pieprz.
- Z powstałej mieszanki uformuj klopsiki, po czym piecz je przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie połącz na patelni zielone pesto i ugotowany makaron.
- Przygotowany makaron połącz z upieczonymi pulpetami. Smacznego!
Makaron z klopsikami i zielonym pesto 😍Na dzisiejszy obiad proponujemy zielony makaron z klopsikami 🥰 Palce lizać ❤️PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/318234
Posted by Pyszności Junior on Sunday, November 15, 2020