Makaron z klopsikami i zielonym pesto 馃槏

Makaron z klopsikami i zielonym pesto to szybki, prosty i sprawdzony pomys艂 na udany obiad dla ca艂ej rodziny. Po prostu palce liza膰!



Zobacz tak偶e: Kotleciki warzywne dla malucha
Sk艂adniki:
PorcjeKlopsiki
- 500 g mielony indyk
- 1-2 szt. cukinia
- 1 szt. jajko
- 1/3 szkl. bu艂ka tarta
- 1 艂y偶eczka oregano
- 1/2 艂y偶eczki czosnek granulowany
- 1 艂y偶eczka bazylia
- 1 艂y偶eczka s贸l
- 1/2 艂y偶eczki pieprz
Pozosta艂e sk艂adniki
- 3/4 szkl. zielone pesto
- 350 g makaron ugotowany


Spos贸b przygotowania:
- Ca艂y proces rozpocznij od przygotowania klopsik贸w. W tym celu po艂膮cz: mielonego indyka, cukini臋, jajko, bu艂k臋 tart膮, oregano, czosnek, bazyli臋, s贸l oraz pieprz.
- Z powsta艂ej mieszanki uformuj klopsiki, po czym piecz je przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- W mi臋dzyczasie po艂膮cz na patelni zielone pesto i ugotowany makaron.
- Przygotowany makaron po艂膮cz z upieczonymi pulpetami. Smacznego!
Komentarze