PrzepisMakaron z klopsikami i zielonym pesto 😍

Makaron z klopsikami i zielonym pesto 😍

Makaron z klopsikami i zielonym pesto 😍
Pyszności
15.11.2020 10:48, aktualizacja: 18.11.2020 15:04

Makaron z klopsikami i zielonym pesto to szybki, prosty i sprawdzony pomysł na udany obiad dla całej rodziny. Po prostu palce lizać!

Składniki:

Klopsiki

  1. 500 g mielony indyk
  2. 1-2 szt. cukinia
  3. 1 szt. jajko
  4. 1/3 szkl. bułka tarta
  5. 1 łyżeczka oregano
  6. 1/2 łyżeczki czosnek granulowany
  7. 1 łyżeczka bazylia
  8. 1 łyżeczka sól
  9. 1/2 łyżeczki pieprz

Pozostałe składniki

  1. 350 g makaron ugotowany
  2. 3/4 szkl. zielone pesto

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania klopsików. W tym celu połącz: mielonego indyka, cukinię, jajko, bułkę tartą, oregano, czosnek, bazylię, sól oraz pieprz.

Obraz

2. Z powstałej mieszanki uformuj klopsiki, po czym piecz je przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

3. W międzyczasie połącz na patelni zielone pesto i ugotowany makaron.

Obraz

4. Przygotowany makaron połącz z upieczonymi pulpetami. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także