Przepyszny makaron z krewetkami, którego jak najszybciej musisz spróbować. Mmm, pyszności!

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do dużego garnka nalej wodę i podgrzewaj ją na średnim ogniu. Kiedy się zagotuje posól i wrzuć makaron. Gotuj go przez 8-9 minut, a następnie wyciągnij makaron i odcedź.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i wrzuć na nią cebulę i podgrzewaj przez 3-4 minuty, aż delikatnie zbrązowieje. Następnie dodaj czosnek, rozmaryn, tymianek, paprykę, sól i pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj i smaż przez 2 minuty.
  3. Na patelnię wrzuć krewetki i smaż je przez 3 minuty. Następnie przewróć je na drugą stronę i ponownie smaż przez 3 kolejne minuty.
  4. Dodaj białe wino i sok z cytryny. Podgrzewaj tak długo, aż wino wyparuje.
  5. Na patelnię wrzuć ugotowany makaron i wszystko dobrze wymieszaj. Przełóż makaron na talerze i przed podaniem, wierzch posyp startym parmezanem. Smacznego!