nesk
Dania
Makarony
,
Obiad
Porcje
4
Porcje
4
Składniki
250
g
pieczarki
1
szt.
cukinia
ćwiartki
1
szt.
papryka żółta
pokrojona w paski
6
szt.
pomidorki
przekrojone na pół
1
szczypta
sól
1
szczypta
pieprz
2
ząbki
czosnek
120
g
serek śmietankowy
1/3
szkl.
woda po makaronie
250
g
makaron wstążki
ugotowany
1/4
szkl.
parmezan
1/4
szkl.
bazylia
posiekana
Sposób przygotowania
Na patelni podsmaż ze sobą pieczarki, cukinię, żółtą paprykę oraz pomidorki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj serek śmietankowy i trochę wody po ugotowanym makaronie. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Następnie na patelnię wrzuć ugotowany makaron.
Wszystko posyp parmezanem i posiekaną bazylią. I ponownie dokładnie wymieszaj.
Smacznego!