Kategorie Dania

Makaron ze szpinakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym – kiedy go spróbowałam, zakochałam się w nim

Osobiście, jestem wielką miłośniczką makaronów. Uwielbiam je praktycznie pod każdą postacią – zapiekany, z sosem, a nawet w sałatce.

W tym artykule pokażę ci, jak zrobić pyszny makaron ze szpinakiem i pieczarkami, podawany w delikatnym, śmietanowym sosie. Jeżeli kochasz makaron, tak samo jak ja, to ten przepis z pewnością przypadnie ci do gustu.

Nie traćmy więc czasu i zabierzmy się za jego przygotowanie. Przepis znajduje się poniżej.

Makaron ze szpinakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym - kiedy go spróbowałam, zakochałam się w nim
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Makaron ze szpinakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym - kiedy go spróbowałam, zakochałam się w nim
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej patelnię, a następnie wrzuć na nią masło. Kiedy masło się roztopi, dodaj do niego pieczarki. Przypraw je solą.
    Rozgrzej patelnię, a następnie wrzuć na nią masło. Kiedy masło się roztopi, dodaj do niego pieczarki. Przypraw je solą.
  2. Kiedy pieczarki się podsmażą i zmniejszą swoją objętość dodaj czosnek i wymieszaj.
    Kiedy pieczarki się podsmażą i zmniejszą swoją objętość dodaj czosnek i wymieszaj.
  3. Na patelnię wlej rosół i poczekaj aż się zagotuje. Co jakiś czas pomieszaj.
    Na patelnię wlej rosół i poczekaj aż się zagotuje. Co jakiś czas pomieszaj.
  4. Kiedy rosół się zagotuje, dodaj serek śmietankowy i ponownie wymieszaj.
    Kiedy rosół się zagotuje, dodaj serek śmietankowy i ponownie wymieszaj.
  5. Następnie dodaj starty parmezan oraz szpinak. Wymieszaj.
    Następnie dodaj starty parmezan oraz szpinak. Wymieszaj.
  6. Kiedy szpinak zmniejszy swoją objętość, na patelnię wrzuć ugotowany makaron. Dokładnie wymieszaj.
    Kiedy szpinak zmniejszy swoją objętość, na patelnię wrzuć ugotowany makaron. Dokładnie wymieszaj.
  7. Gotowe danie przełóż na talerz.
    Gotowe danie przełóż na talerz.
  8. Smacznego!
Makaron ze szpinakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym – kiedy go spróbowałam, zakochałam się w nim
99431