Makaron ze szpinakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym – kiedy go spróbowałam, zakochałam się w nim

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzej patelnię, a następnie wrzuć na nią masło. Kiedy masło się roztopi, dodaj do niego pieczarki. Przypraw je solą.
  2. Kiedy pieczarki się podsmażą i zmniejszą swoją objętość dodaj czosnek i wymieszaj.
  3. Na patelnię wlej rosół i poczekaj aż się zagotuje. Co jakiś czas pomieszaj.
  4. Kiedy rosół się zagotuje, dodaj serek śmietankowy i ponownie wymieszaj.
  5. Następnie dodaj starty parmezan oraz szpinak. Wymieszaj.
  6. Kiedy szpinak zmniejszy swoją objętość, na patelnię wrzuć ugotowany makaron. Dokładnie wymieszaj.
  7. Gotowe danie przełóż na talerz.
  8. Smacznego!