O takich chipsach jeszcze nie słyszałaś. Aby je przygotować, potrzebujesz makaron

Wiesz doskonale, że lubię eksperymentować w kuchni ? Kiedy więc usłyszałam o chipsach z makaronu, od razu wiedziałam, że muszę je przygotować.
I muszę przyznać, że była to świetna decyzja! Przekąska w takim wydaniu stanie się prawdziwym hitem każdej imprezy! ?
Składniki:
Porcje- 220 g makaron wstążki
- kilka szczypt sól
- 1 łyżeczka czosnek granulowany
- 1 łyżeczka zioła prowansalskie
- 1/2 szklanki parmezan starty
- sos Twój ulubiony
Sposób przygotowania:
- Ugotuj makaron al dente.
- Na rozgrzany olej wrzuć makaron i smaż go tak długo, aż będzie miał złocisto-brązowy kolor. (ok. 2 minuty z każdej strony)
- Usmażony makaron przełóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Posyp go solą, czosnkiem granulowanym, ziołami prowansalskimi i startym parmezanem.
- Gotowe chipsy podawaj z Twoim ulubionym sosem. Smacznego!
Komentarze