in , ,

O takich chipsach jeszcze nie słyszałaś. Aby je przygotować, potrzebujesz makaron

Wiesz doskonale, że lubię eksperymentować w kuchni 😊 Kiedy więc usłyszałam o chipsach z makaronu, od razu wiedziałam, że muszę je przygotować.

I muszę przyznać, że była to świetna decyzja! Przekąska w takim wydaniu stanie się prawdziwym hitem każdej imprezy! 👍

Niezwykłe makaronowe chipsy
Niezwykłe makaronowe chipsy
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron al dente.
    Ugotuj makaron al dente.
  2. Na rozgrzany olej wrzuć makaron i smaż go tak długo, aż będzie miał złocisto-brązowy kolor. (ok. 2 minuty z każdej strony)
    Na rozgrzany olej wrzuć makaron i smaż go tak długo, aż będzie miał złocisto-brązowy kolor. (ok. 2 minuty z każdej strony)
  3. Usmażony makaron przełóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Posyp go solą, czosnkiem granulowanym, ziołami prowansalskimi i startym parmezanem.
    Usmażony makaron przełóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Posyp go solą, czosnkiem granulowanym, ziołami prowansalskimi i startym parmezanem.
  4. Gotowe chipsy podawaj z Twoim ulubionym sosem. Smacznego!
    Gotowe chipsy podawaj z Twoim ulubionym sosem. Smacznego!