PrzepisMakaronyMakaronowy las

Makaronowy las

Makaronowy las
Pyszności
26.06.2018 17:00, aktualizacja: 26.06.2018 17:18

Oto pomysł na szybki i efektowny obiad, który z pewnością zrobi wrażenie na każdym członku Twojej rodziny. Palce lizać! ?

Składniki:

  1. 2 ząbki czosnek
  2. 400 ml śmietanka 30%
  3. 50 g parmezan
  4. 100 g emmental
  5. 1/2 łyżeczki pieprz
  6. 1 łyżeczka gałka muszkatałowa
  7. 500 g makaron rigatoni ugotowany
  8. 1/2 szt. kalafior podgotwany
  9. 1/2 szt. brokuł podgotowany
Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni połącz ze sobą czosnek i śmietankę. Następnie dodaj parmezan i emmental. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj pieprz i gałkę muszkatałową. Ponownie wymieszaj.

Obraz

3. Połowę powstałej mieszanki serowej przelej do naczynia żaroodpornego. Następnie ułóż w środku ugotowany makaron.

Obraz

4. Pomiędzy makaronem umieść kawałki brokuła i kalafiora. Polej resztą sosu i dodaj parmezan. Całość piecz w piekarniku (temp. 190 stopni Celsjusza, czas 30-35 minut).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także