Makaronowy las

Oto pomysł na szybki i efektowny obiad, który z pewnością zrobi wrażenie na każdym członku Twojej rodziny. Palce lizać! ?
Składniki:
Porcje- 2 ząbki czosnek
- 400 ml śmietanka 30%
- 50 g parmezan
- 100 g emmental
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 łyżeczka gałka muszkatałowa
- 500 g makaron rigatoni ugotowany
- 1/2 szt. kalafior podgotwany
- 1/2 szt. brokuł podgotowany
Sposób przygotowania:
- Na rozgrzanej patelni połącz ze sobą czosnek i śmietankę. Następnie dodaj parmezan i emmental. Dokładnie wymieszaj.
- Jako kolejne składniki dodaj pieprz i gałkę muszkatałową. Ponownie wymieszaj.
- Połowę powstałej mieszanki serowej przelej do naczynia żaroodpornego. Następnie ułóż w środku ugotowany makaron.
- Pomiędzy makaronem umieść kawałki brokuła i kalafiora. Polej resztą sosu i dodaj parmezan. Całość piecz w piekarniku (temp. 190 stopni Celsjusza, czas 30-35 minut).
- Smacznego!
Komentarze