in ,

Makaronowy tort z pulpetami

Pyszny tort w wydaniu obiadowym i na słono kompletnie zawrócił nam w głowach 😉 Oj będzie się działo 👍

Makaronowy tort z pulpetami - pysznosci
Makaronowy tort z pulpetami - pysznosci
9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą ricottę, serek śmietankowy i szpinak.
    W misce połącz ze sobą ricottę, serek śmietankowy i szpinak.
  2. Jako kolejne składniki dodaj mozzarellę, jajko, czosnek, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Jako kolejne składniki dodaj mozzarellę, jajko, czosnek, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Czas na połączenie ugotowanego makaronu, passatę pomidorową, żółty ser, bazylię, czosnek, pieprz, sól oraz jajka. Wymieszaj wszystkie składniki.
    Czas na połączenie ugotowanego makaronu, passatę pomidorową, żółty ser, bazylię, czosnek, pieprz, sól oraz jajka. Wymieszaj wszystkie składniki.
  4. I na koniec pora przygotować mieszankę z wołowiną. Dodaj do mięsa czosnek granulowany, kmin rzymski, paprykę słodką, sól oraz pieprz.
    I na koniec pora przygotować mieszankę z wołowiną. Dodaj do mięsa czosnek granulowany, kmin rzymski, paprykę słodką, sól oraz pieprz.
  5. W formie do pieczenia umieść połowę mieszanki z makaronem, po czym dodaj miks z serem i szpinakiem.
    W formie do pieczenia umieść połowę mieszanki z makaronem, po czym dodaj miks z serem i szpinakiem.
  6. Na wierzchu ułóż drugą warstwę makaronową. Posyp żółtym serem i na wierzchu umieść pulpety. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 160 stopni).
    Na wierzchu ułóż drugą warstwę makaronową. Posyp żółtym serem i na wierzchu umieść pulpety. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 160 stopni).
  7. Smacznego!
    Smacznego!