Makaronowy tort z pulpetami – pysznosci

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W misce połącz ze sobą ricottę, serek śmietankowy i szpinak.
  2. Jako kolejne składniki dodaj mozzarellę, jajko, czosnek, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Czas na połączenie ugotowanego makaronu, passatę pomidorową, żółty ser, bazylię, czosnek, pieprz, sól oraz jajka. Wymieszaj wszystkie składniki.
  4. I na koniec pora przygotować mieszankę z wołowiną. Dodaj do mięsa czosnek granulowany, kmin rzymski, paprykę słodką, sól oraz pieprz.
  5. W formie do pieczenia umieść połowę mieszanki z makaronem, po czym dodaj miks z serem i szpinakiem.
  6. Na wierzchu ułóż drugą warstwę makaronową. Posyp żółtym serem i na wierzchu umieść pulpety. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 160 stopni).
  7. Smacznego!
Makaronowy tort z pulpetami
Makaronowy tort z pulpetami

Tort w wydaniu obiadowym? Ojjj chyba mamy dziś urodziny! 👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/245637

Opublikowany przez Pyszności Wtorek, 15 stycznia 2019