makosernik
Kategorie Ovi SmartPhilipsPrzepisySłodkości

Makosernik z OVI

Genialny makosernik to połączenie dwóch tradycyjnych ciast bożonarodzeniowych. Z naszym przepisem stworzysz więc idealną kombinację. Po prostu palce lizać!

Świąteczne ciasto przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Super puszysty sernik na piernikowym spodzie

Makosernik z OVI8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Makosernik z OVI
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Warstwa makowa
Warstwa sernikowa
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Najpierw przygotuj mieszankę makową. W tym celu połącz w robocie kuchennym: masę makową, miękkie masło i jajko.
    Najpierw przygotuj mieszankę makową. W tym celu połącz w robocie kuchennym: masę makową, miękkie masło i jajko.
  2. Powstałą mieszankę przełóż do formy i odstaw na bok.
    Powstałą mieszankę przełóż do formy i odstaw na bok.
  3. Czas na serowy miks. Tym razem zmiksuj w robocie kuchennym: jajka, cukier, ser twarogowy i ekstrakt waniliowy.
    Czas na serowy miks. Tym razem zmiksuj w robocie kuchennym: jajka, cukier, ser twarogowy i ekstrakt waniliowy.
  4. Przełóż mieszankę do formy i piecz w Ovi przez 40-50 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Przełóż mieszankę do formy i piecz w Ovi przez 40-50 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  5. Na upieczonym i ostudzonym cieście rozprowadź masę kajmakową. Na koniec udekoruj czereśniami w zalewie.
    Na upieczonym i ostudzonym cieście rozprowadź masę kajmakową. Na koniec udekoruj czereśniami w zalewie.
  6. Smacznego!
    Smacznego!
312439