Makosernik

Idealna propozycja dla osób, które kochają równie mocno sernik i makowca. Idealna kombinacja, której nie możesz odmówić ?

Makosernik 12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Makosernik
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto kruche
Masa sernikowo-makowa

Sposób przygotowania:

  1. Zalej mak gorącą wodą i odstaw na 40 minut.
    Zalej mak gorącą wodą i odstaw na 40 minut.
  2. Przygotuj ciasto kruche i umieść je w formie do pieczenia.
    Przygotuj ciasto kruche i umieść je w formie do pieczenia.
  3. Następnie w mikserze połącz ze sobą: twaróg, jajka, cukier, mąkę kukurydzianą oraz proszek do pieczenia.
    Następnie w mikserze połącz ze sobą: twaróg, jajka, cukier, mąkę kukurydzianą oraz proszek do pieczenia.
  4. Podziel masę na pół. Połowę masy połącz z makiem.
    Podziel masę na pół. Połowę masy połącz z makiem.
  5. Umieść masę w formie do pieczenia w sposób jak na zdjęciu poniżej. Wstaw do piekarnika na 40 minut, temperatura 180 stopni Celsjusza.
    Umieść masę w formie do pieczenia w sposób jak na zdjęciu poniżej. Wstaw do piekarnika na 40 minut, temperatura 180 stopni Celsjusza.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×