Malinowa chmurka bez pieczenia to sprawdzony pomysł na pyszne ciasto wakacyjne. Po prostu nikt nie będzie umiał się mu oprzeć. Palce lizać!
Wszystkie warstwy naszego deseru przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Łososiowa tarta z serduszkami
Składniki:
PorcjeSpód
- 220 g herbatniki maślane
- 120 g masło roztopione
Malinowa warstwa
- 500 g maliny świeże
- 250 ml woda
- 2 szt. galaretka malinowa
Śmietankowa warstwa
- 500 ml śmietanka 30%
- 5 łyżek cukier puder
- 400 g ser mascarpone
- 1,5 łyżeczki żelatyna opcjonalnie
- 5 łyżek wrzątek opcjonalnie
Pozostałe składniki do dekoracji
- kilka szt. mini beziki
- 1/4 szkl. płatki migdałów
- kilka szt. maliny świeże
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu zmiksuj w blenderze herbatniki i roztopione masło. Następnie przenieś mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do lodówki.
- Ponownie użyj blendera. Tym razem zmiksuj maliny i wodę. Zagotuj mieszankę i dodaj do niej dwie galaretki.
- Tak przygotowaną mieszankę przelej na spód z herbatników. Ciasto umieść w lodówce.
- Po godzinie przygotuj trzecią, a zarazem ostatnią warstwę. Połącz w blenderze śmietankę, cukier puder i serek mascarpone. Jeśli chcesz przyśpieszyć cały proces, dodaj do mieszanki żelatynę.
- Umieść serową warstwę w formie i wstaw do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekoruj według uznania. Smacznego!
Malinowa chmurka bez pieczenia ❤️Wiemy, że uwielbiacie ciasta bez pieczenia, dlatego przygotowaliśmy nową wersję malinowej chmurki 😍 😉 Idealny deser na wakacyjne upały ☀️SPRZĘT ➡️ Blender próżniowy marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/3ibdFBCPRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/302892
Posted by Pyszności on Monday, August 10, 2020