Wirtualna Polska

Malinowa chmurka bez pieczenia

malinowa chmurka bez pieczenia

Malinowa chmurka bez pieczenia to sprawdzony pomysł na pyszne ciasto wakacyjne. Po prostu nikt nie będzie umiał się mu oprzeć. Palce lizać!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Wszystkie warstwy naszego deseru przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Łososiowa tarta z serduszkami

Malinowa chmurka bez pieczenia9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Malinowa chmurka bez pieczenia
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Spód
Malinowa warstwa
Śmietankowa warstwa
Pozostałe składniki do dekoracji
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu zmiksuj w blenderze herbatniki i roztopione masło. Następnie przenieś mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do lodówki.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu zmiksuj w blenderze herbatniki i roztopione masło. Następnie przenieś mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do lodówki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Ponownie użyj blendera. Tym razem zmiksuj maliny i wodę. Zagotuj mieszankę i dodaj do niej dwie galaretki.
    Ponownie użyj blendera. Tym razem zmiksuj maliny i wodę. Zagotuj mieszankę i dodaj do niej dwie galaretki.
  3. Tak przygotowaną mieszankę przelej na spód z herbatników. Ciasto umieść w lodówce.
    Tak przygotowaną mieszankę przelej na spód z herbatników. Ciasto umieść w lodówce.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Po godzinie przygotuj trzecią, a zarazem ostatnią warstwę. Połącz w blenderze śmietankę, cukier puder i serek mascarpone. Jeśli chcesz przyśpieszyć cały proces, dodaj do mieszanki żelatynę.
    Po godzinie przygotuj trzecią, a zarazem ostatnią warstwę. Połącz w blenderze śmietankę, cukier puder i serek mascarpone. Jeśli chcesz przyśpieszyć cały proces, dodaj do mieszanki żelatynę.
  5. Umieść serową warstwę w formie i wstaw do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekoruj według uznania. Smacznego!
    Umieść serową warstwę w formie i wstaw do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekoruj według uznania. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×