Składniki
Pozostałe składniki do dekoracji
|
Sposób przygotowania
Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu zmiksuj w blenderze herbatniki i roztopione masło. Następnie przenieś mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do lodówki.
Ponownie użyj blendera. Tym razem zmiksuj maliny i wodę. Zagotuj mieszankę i dodaj do niej dwie galaretki.
Tak przygotowaną mieszankę przelej na spód z herbatników. Ciasto umieść w lodówce.
Po godzinie przygotuj trzecią, a zarazem ostatnią warstwę. Połącz w blenderze śmietankę, cukier puder i serek mascarpone. Jeśli chcesz przyśpieszyć cały proces, dodaj do mieszanki żelatynę.
Umieść serową warstwę w formie i wstaw do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekoruj według uznania. Smacznego!
|