Malinowa chmurka bez pieczenia

Porcje
9
Porcje
9
Składniki
Spód
Malinowa warstwa
Śmietankowa warstwa
Pozostałe składniki do dekoracji
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu zmiksuj w blenderze herbatniki i roztopione masło. Następnie przenieś mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do lodówki.
  2. Ponownie użyj blendera. Tym razem zmiksuj maliny i wodę. Zagotuj mieszankę i dodaj do niej dwie galaretki.
  3. Tak przygotowaną mieszankę przelej na spód z herbatników. Ciasto umieść w lodówce.
  4. Po godzinie przygotuj trzecią, a zarazem ostatnią warstwę. Połącz w blenderze śmietankę, cukier puder i serek mascarpone. Jeśli chcesz przyśpieszyć cały proces, dodaj do mieszanki żelatynę.
  5. Umieść serową warstwę w formie i wstaw do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekoruj według uznania. Smacznego!