in

Malinowa chmurka – idealne ciasto warstwowe

Malinowa chmurka to idealny deser na każdą okazję. Zawróci Wam w głowach już od pierwszego kęsa 👍 Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia 😉

Jeśli kochacie słodkości równie mocno jak my, mamy jeszcze mały bonus. Oto przepis na wspaniały sernik z francuskim akcentem.

Malinowa chmurka
Malinowa chmurka
12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Ciasto kruche
Malinowa wkładka
Serowa warstwa
Beza z migdałami

Sposób przygotowania:

  1. Z przygotowanych składników stwórz ciasto kruche. Następnie rozprowadź je w formie do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Z przygotowanych składników stwórz ciasto kruche. Następnie rozprowadź je w formie do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  2. W dwóch szklankach gorącej wody rozpuść galaretki malinowe. Na ostudzonym spodzie ułóż maliny, po czym zalej je galaretkami. Wstaw do lodówki.
    W dwóch szklankach gorącej wody rozpuść galaretki malinowe. Na ostudzonym spodzie ułóż maliny, po czym zalej je galaretkami. Wstaw do lodówki.
  3. W międzyczasie przygotuj białą warstwę, łącząc ze sobą śmietankę, serek mascarpone, cukier puder i rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę. Umieść masę w formie do pieczenia i ponownie wstaw do lodówki.
    W międzyczasie przygotuj białą warstwę, łącząc ze sobą śmietankę, serek mascarpone, cukier puder i rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę. Umieść masę w formie do pieczenia i ponownie wstaw do lodówki.
  4. I na koniec czas na bezę. Przy pomocy miksera połącz białka, sól, cukier i mąkę ziemniaczaną. Z uzyskanej mieszanki uformuj okrąg i posyp płatkami migdałów. Wstaw do piekarnika na 70 minut (temp. 140 stopni Celsjusza).
    I na koniec czas na bezę. Przy pomocy miksera połącz białka, sól, cukier i mąkę ziemniaczaną. Z uzyskanej mieszanki uformuj okrąg i posyp płatkami migdałów. Wstaw do piekarnika na 70 minut (temp. 140 stopni Celsjusza).
  5. Gotową bezę ułóż na wierzchu ciasta. Smacznego!
    Gotową bezę ułóż na wierzchu ciasta. Smacznego!