Malinowe brownie

Malinowe brownie to nasza ulubiona kombinacja smaków. Czekolada i maliny po prostu wymiatają w duecie 😉❤️ Zresztą zaraz sama się o tym przekonasz 😘
Zobacz także: Ciasto szpinakowo-truskawkowe
Składniki:
Porcje- 220 g gorzka czekolada
- 220 g masło
- 4 szt. jajka
- 250 g cukier puder
- 250 g maliny
- 60 g kakao
- 160 g mąka
Sposób przygotowania:
- Na palniku wymieszaj ze sobą: gorzką czekoladę, masło i cukier puder. Po połączeniu składników, ostudź mieszankę.
- Do czekoladowej mieszanki zacznij dodawać stopniowo po jednym jajku.
- Jako kolejne składniki dodaj kakao i mąkę.
- Nie zapomnij oczywiście o malinach. Połącz delikatnie wszystkie składniki.
- Przełóż mieszankę do formy i na wierzchu rozsyp świeże maliny. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze