Składniki
|
Sposób przygotowania
W blenderze połącz ze sobą herbatniki kakaowe, cukier oraz roztopione masło. Z powstałej mieszanki stwórz spód i chłodź przez 15 minut.
Teraz czas na przygotowanie musu malinowego. W tym celu połącz ze sobą w garnku maliny oraz cukier. Po chwili dodaj wodę wymieszaną z mąką kukurydzianą. Kiedy mus będzie już gotowy, odłóż na bok do ostudzenia.
W kąpieli wodnej połącz ze sobą białą czekoladę i śmietankę (120 ml).
W mikserze umieść serek śmietankowy. Po chwili dodaj cukier puder, ekstrakt waniliowy oraz śmietankę 36% (120 ml).
Jako ostatni składnik dodaj mieszankę z białej czekolady i śmietanki.
Na spodzie herbatników umieść maliny. Następnie utwórz warstwę z przygotowanej masy, a na samym wierzchu rozprowadź mus malinowy. Chłodź deser min. 5 godzin.
-
|