Malinowiec bez pieczenia

Porcje
12
Porcje
12
Składniki
Spód ciasta
Mus malinowy
Masa
Sposób przygotowania
  1. W blenderze połącz ze sobą herbatniki kakaowe, cukier oraz roztopione masło. Z powstałej mieszanki stwórz spód i chłodź przez 15 minut.
  2. Teraz czas na przygotowanie musu malinowego. W tym celu połącz ze sobą w garnku maliny oraz cukier. Po chwili dodaj wodę wymieszaną z mąką kukurydzianą. Kiedy mus będzie już gotowy, odłóż na bok do ostudzenia.
  3. W kąpieli wodnej połącz ze sobą białą czekoladę i śmietankę (120 ml).
  4. W mikserze umieść serek śmietankowy. Po chwili dodaj cukier puder, ekstrakt waniliowy oraz śmietankę 36% (120 ml).
  5. Jako ostatni składnik dodaj mieszankę z białej czekolady i śmietanki.
  6. Na spodzie herbatników umieść maliny. Następnie utwórz warstwę z przygotowanej masy, a na samym wierzchu rozprowadź mus malinowy. Chłodź deser min. 5 godzin.
  7. Smacznego!