PrzepisMalinowy sernik na spodzie z herbatników

Malinowy sernik na spodzie z herbatników

Malinowy sernik na spodzie z herbatników
Pyszności
06.08.2020 12:00, aktualizacja: 16.08.2020 15:47

Malinowy sernik na spodzie z herbatników to sprawdzony przepis na smaczny i prosty deser, któremu nie sposób odmówić. Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia ?

Spód naszego sernika przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego OnTheGo Philips.

Składniki:

Sernik

  1. 1 kg sernik z wiaderka
  2. 300 g serek mascaropone
  3. 5 łyżek cukier puder
  4. 2 szt. galaretki krystaliczne
  5. 250 ml wrzątek
  6. 150 g maliny

Spód

  1. 220 g herbatniki
  2. 90 g masło roztopione

Sposób przygotowania:

1. Rozkrusz herbatniki w blenderze. Następnie połącz je z roztopionym masłem.

Obraz

2. Przełóż mieszankę z herbatników na spód formy do pieczenia.

Obraz

3. W dużej misce połącz stopniowo: ser z wiaderka, cukier puder i serek mascarpone.

Obraz

4. Kiedy składniki ładnie się połączą, zacznij dodawać powoli rozpuszczone i przestudzone galaretki krystaliczne.

Obraz

5. Połowę masy serowej przelej do formy. Następnie ułóż na wierzchu świeże maliny.

Obraz

6. Dodaj resztę masy serowej i wstaw sernik do lodówki na 3 godziny.

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także