Marchewkowe spaghetti z kurczakiem

Marchewkowe spaghetti z kurczakiem i sosem z pieczonej papryki to niesamowita kombinacja smaków, której nie możesz przegapić. To danie łączy w sobie wszystko to, co najlepsze. Co więcej, jego przygotowanie jest bajecznie proste. Czego chcieć więcej?



Przy przygotowaniu marchewkowego makaronu i puree z pieczonej papryki pomógł nam Zoodler marki Philips.
Zobacz także: Burger z batatów
Składniki:
PorcjeSos z pieczonej papryki
- 2 szt. czerwona papryka
- 1 ząbek czosnek
- 1/3 szkl. oliwa z oliwek
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
- 1 łyżeczka słodka papryka
Reszta składników
- 3 szt. marchewki
- 1 szt. cebula
- 1 szt. filet z kurczaka
- 1/2 szkl. bulion drobiowy
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz


Sposób przygotowania:
- Usuń z papryk gniazda niesienne. Następnie przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 10-15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza, opcja grilla).
- W międzyczasie przygotuj marchewkowy makaron przy pomocy zoodlera.
- Usuń skórkę z upieczonych papryk i zblenduj je z czosnkiem, słodką papryką, solą, pieprzem i oliwą z oliwek.
- Podsmaż kawałki kurczaka na rozgrzanej patelni. Nie zapomnij doprawić mięsa przy pomocy soli i pieprzu.
- Następnie dodaj: cebulę, marchewkowy makaron, bulion i sos z pieczonej papryki. Dokładnie wymieszaj i podgrzewaj przez kilka minut.
- Smacznego!
Komentarze