Marynata do karkówki na 4 sposoby

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Miodowo-musztardowa
Ketchup-chili
Piwno-miodowa
Jogurtowo-miętowa
Sposób przygotowania
  1. Aby przygotować marynatę miodowo-musztardową, połącz ze sobą: miód, oliwę z oliwek, musztardę francuską, musztardę sarepską, czosnek, oregano, majeranek, pieprz i sól.
  2. Marynatę z ketchupem i chili stworzysz przy pomocy: ketchupu, oleju, szalotki, brązowego cukru, papryczek chili, czosnku, pieprzu i soli.
  3. Na mieszankę piwno-miodową składa się: miód, ocet jabłkowy, piwo jasne, cebula, imbir, pietruszka, pieprz i sól.
  4. I na koniec kombinacja jogurtu i mięty. Tym razem połącz ze sobą: jogurt, cebulę, sok z cytryny, świeżą miętę, sól i pieprz.
  5. Włóż mięso do marynaty i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny. Następnie usmaż na grillu i gotowe!