Kategorie PrzekąskiPrzepisy

Marynowana czerwona cebula przyda się w każdej kuchni

Już za chwilę poznasz przepis, dzięki któremu w Twojej kuchni pojawi się marynowana czerwona cebula. Przyda się na wiele okazji!

Zobacz także: Pyszna domowa nutella w fitowym wydaniu

Marynowana czerwona cebula1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Marynowana czerwona cebula
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel cebulę na cieniutkie krążki.
    Podziel cebulę na cieniutkie krążki.
  2. W garnku na palniku połącz ze sobą: ocet winny, wodę i cukier trzcinowy.
    W garnku na palniku połącz ze sobą: ocet winny, wodę i cukier trzcinowy.
  3. Nie zapomnij także o przyprawach takich jak: kmin rzymski, goździki oraz kolendra. Zagotuj i trzymaj na palniku kilka minut.
    Nie zapomnij także o przyprawach takich jak: kmin rzymski, goździki oraz kolendra. Zagotuj i trzymaj na palniku kilka minut.
  4. Przełóż do słoika wcześniej pokrojoną cebulę, liście laurowe oraz przygotowaną zalewę. Zamknij szczelnie słoik na kilka dni.
    Przełóż do słoika wcześniej pokrojoną cebulę, liście laurowe oraz przygotowaną zalewę. Zamknij szczelnie słoik na kilka dni.
  5. I gotowe!
    I gotowe!
Marynowana czerwona cebula

Tak przyrządzona cebula stanie się prawdziwym skarbem w Twojej kuchni 👍PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/255722

Opublikowany przez Pyszności Piątek, 31 maja 2019
255722