Już za chwilę poznasz przepis, dzięki któremu w Twojej kuchni pojawi się marynowana czerwona cebula. Przyda się na wiele okazji!
Zobacz także: Pyszna domowa nutella w fitowym wydaniu
Składniki:
Porcje- 5-6 szt. cebula czerwona
- 1 szkl. ocet winny
- 1,5 szkl. woda
- 1/2 szkl. cukier trzcinowy
- 1 łyżeczka kolendra cała
- 1 łyżeczka goździki
- 1 łyżeczka kmin rzymski
- 2 szt. liście laurowe
Sposób przygotowania:
- Podziel cebulę na cieniutkie krążki.
- W garnku na palniku połącz ze sobą: ocet winny, wodę i cukier trzcinowy.
- Nie zapomnij także o przyprawach takich jak: kmin rzymski, goździki oraz kolendra. Zagotuj i trzymaj na palniku kilka minut.
- Przełóż do słoika wcześniej pokrojoną cebulę, liście laurowe oraz przygotowaną zalewę. Zamknij szczelnie słoik na kilka dni.
- I gotowe!
Marynowana czerwona cebulaTak przyrządzona cebula stanie się prawdziwym skarbem w Twojej kuchni 👍PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/255722
Posted by Pyszności on Friday, May 31, 2019