Marynowane pyszności

Porcje
3słoiki litrowe
Porcje
3słoiki litrowe
Składniki
Marynowane pomidorki
Marynowane czerwone buraki
Marynowana dynia
Sposób przygotowania
  1. Do garnka wlej wodę i ocet winny. Następnie dodaj cukier, sól, ziarna gorczycy, czosnek i liście laurowe. Zagotuj. Do słoika włóż gałązki tymianku, pomidorki koktajlowe i papryczki piri-piri. Zalej wcześniej przygotowaną mieszanką i dokładnie zakręć.
  2. Czas na kolejną marynatę, tym razem z czerwonymi buraczkami. Aby ją przygotować, połącz ocet jabłkowy, ocet spirytusowy, wodę, cukier, sól, ziarna pieprzu i liście laurowe. Do słoika wrzuć kawałki czerwonych buraków i czosnek. Zalej przygotowaną wcześniej mieszanką.
  3. Drugi słoik przygotujesz, łącząc ze sobą: ocet jabłkowy, ocet spirytusowy oraz wodę. Jako kolejne składniki dodaj cukier, laski cynamonu, goździki i dynię piżmową. Umieść mieszankę w słoiku. Nie zapomnij dodać imbiru i papryczek piri-piri.
  4. Słoiki odstaw na 2 tygodnie. Po tym czasie możesz cieszyć się pysznym smakiem marynowanych przysmaków.