Masło domowej roboty

Oto przepis na domowej roboty masełko, które przygotowujesz w ciągu 10 minut. Co więcej, biorąc pod uwagę stale rosnące ceny tego produktu na rynku, zaoszczędzisz trochę pieniędzy. Po prostu idealna kombinacja!

Masło domowej roboty1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Masło domowej roboty
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje kostka

Sposób przygotowania:

  1. Przelej śmietankę do miski. Mikser powinien pracować ok. 5-10 minut, do momentu, aż masło oddzieli się od maślanki.
    Przelej śmietankę do miski. Mikser powinien pracować ok. 5-10 minut, do momentu, aż masło oddzieli się od maślanki.
  2. Przy pomocy dużej miski i sitka oddziel masło od maślanki.
    Przy pomocy dużej miski i sitka oddziel masło od maślanki.
  3. Do miski przelej wodę i zacznij ugniatać w niej masło.
    Do miski przelej wodę i zacznij ugniatać w niej masło.
  4. Powtórz kilka razy, do momentu aż woda w misce będzie czysta.
    Powtórz kilka razy, do momentu aż woda w misce będzie czysta.
  5. Uformuj konkretny kształt i umieść produkt w maselniczce.
    Uformuj konkretny kształt i umieść produkt w maselniczce.
  6. Masło przechowuj w lodówce ok. 10 dni.
    Masło przechowuj w lodówce ok. 10 dni.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×