Wirtualna Polska

Masło domowej roboty

Masło domowej roboty

Oto przepis na domowej roboty masełko, które przygotowujesz w ciągu 10 minut. Co więcej, biorąc pod uwagę stale rosnące ceny tego produktu na rynku, zaoszczędzisz trochę pieniędzy. Po prostu idealna kombinacja!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Masło domowej roboty1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Masło domowej roboty
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje kostka

Sposób przygotowania:

  1. Przelej śmietankę do miski. Mikser powinien pracować ok. 5-10 minut, do momentu, aż masło oddzieli się od maślanki.
    Przelej śmietankę do miski. Mikser powinien pracować ok. 5-10 minut, do momentu, aż masło oddzieli się od maślanki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Przy pomocy dużej miski i sitka oddziel masło od maślanki.
    Przy pomocy dużej miski i sitka oddziel masło od maślanki.
  3. Do miski przelej wodę i zacznij ugniatać w niej masło.
    Do miski przelej wodę i zacznij ugniatać w niej masło.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Powtórz kilka razy, do momentu aż woda w misce będzie czysta.
    Powtórz kilka razy, do momentu aż woda w misce będzie czysta.
  5. Uformuj konkretny kształt i umieść produkt w maselniczce.
    Uformuj konkretny kształt i umieść produkt w maselniczce.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Masło przechowuj w lodówce ok. 10 dni.
    Masło przechowuj w lodówce ok. 10 dni.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×