Kategorie Na szybkoPorady

Masło domowej roboty

Oto przepis na domowej roboty masełko, które przygotowujesz w ciągu 10 minut. Co więcej, biorąc pod uwagę stale rosnące ceny tego produktu na rynku, zaoszczędzisz trochę pieniędzy. Po prostu idealna kombinacja!

Masło domowej roboty1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Masło domowej roboty
    Wydruk przepisu

    Składniki:

    Porcje kostka

    Sposób przygotowania:

    1. Przelej śmietankę do miski. Mikser powinien pracować ok. 5-10 minut, do momentu, aż masło oddzieli się od maślanki.
      Przelej śmietankę do miski. Mikser powinien pracować ok. 5-10 minut, do momentu, aż masło oddzieli się od maślanki.
    2. Przy pomocy dużej miski i sitka oddziel masło od maślanki.
      Przy pomocy dużej miski i sitka oddziel masło od maślanki.
    3. Do miski przelej wodę i zacznij ugniatać w niej masło.
      Do miski przelej wodę i zacznij ugniatać w niej masło.
    4. Powtórz kilka razy, do momentu aż woda w misce będzie czysta.
      Powtórz kilka razy, do momentu aż woda w misce będzie czysta.
    5. Uformuj konkretny kształt i umieść produkt w maselniczce.
      Uformuj konkretny kształt i umieść produkt w maselniczce.
    6. Masło przechowuj w lodówce ok. 10 dni.
      Masło przechowuj w lodówce ok. 10 dni.
    Masło domowej roboty

    Masło drożeje i drożeje... Dlatego mamy dla Was alternatywę 😉 Domowe i kremowe masełko, które przygotujecie w 10 minut. Ten przepis jest nie tylko bajecznie prosty, ale też pomoże zaoszczędzić trochę pieniędzy 👍

    Publiée par Pyszności sur Mercredi 18 octobre 2017