Mega puszyste pancakes jak chmurka

Dziś w naszej kuchni pojawiły się mega puszyste pancakes jak chmurka. Ślinka cieknie od samego patrzenia, po prostu nie sposób im odmówić!

Zobacz także: Serowa lasagne z kurczakiem

Mega puszyste pancakes jak chmurka2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Mega puszyste pancakes jak chmurka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Oddziel żółtka od białek.
    Oddziel żółtka od białek.
  2. Dodaj do roztrzepanych żółtek laskę wanilii.
    Dodaj do roztrzepanych żółtek laskę wanilii.
  3. Jako kolejne składniki dodaj mąkę oraz mleko. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
    Jako kolejne składniki dodaj mąkę oraz mleko. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  4. Teraz ubij białka z odrobiną octu. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier.
    Teraz ubij białka z odrobiną octu. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier.
  5. Połącz mieszankę żółtek z porcją ubitych białek. Następnie powstałą mieszankę wymieszaj ostrożnie z białkami.
    Połącz mieszankę żółtek z porcją ubitych białek. Następnie powstałą mieszankę wymieszaj ostrożnie z białkami.
  6. Przy pomocy papieru do pieczenia zrób dwie małe formy i ułóż je na rozgrzanej patelni. Umieść w nich mieszankę na naleśniki. Pomocny w tym zadaniu okaże się z pewnością rękaw cukierniczy. Dodaj 2 łyżki wody i smaż pod przykryciem po 8 minut z każdej strony.
    Przy pomocy papieru do pieczenia zrób dwie małe formy i ułóż je na rozgrzanej patelni. Umieść w nich mieszankę na naleśniki. Pomocny w tym zadaniu okaże się z pewnością rękaw cukierniczy. Dodaj 2 łyżki wody i smaż pod przykryciem po 8 minut z każdej strony.
  7. Gotowe naleśniki udekoruj owocami i cukrem pudrem. Smacznego!
    Gotowe naleśniki udekoruj owocami i cukrem pudrem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×