in ,

Meksykańskie wege burgery

Kolorowo dzisiaj się zrobi, a wszystko to za sprawą oryginalnych wege burgerów. Im nie można powiedzieć nie!

Meksykańskie wegeburgery
Meksykańskie wegeburgery
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni połącz ze sobą czerwoną paprykę, cebulę oraz kukurydzę. Dokładnie wymieszaj.
    Na patelni połącz ze sobą czerwoną paprykę, cebulę oraz kukurydzę. Dokładnie wymieszaj.
  2. Przełóż mieszankę do miski. Następnie dodaj fasolę i soczewicę.
    Przełóż mieszankę do miski. Następnie dodaj fasolę i soczewicę.
  3. Nie zapomnij dodać także zmielone płatki owsiane, siemię lniane, paprykę w proszku, kmin rzymski, czosnek w proszku, sól oraz pieprz cayenne.
    Nie zapomnij dodać także zmielone płatki owsiane, siemię lniane, paprykę w proszku, kmin rzymski, czosnek w proszku, sól oraz pieprz cayenne.
  4. Nie zapomnij dodać również 2 jajek. Dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na 15 minut.
    Nie zapomnij dodać również 2 jajek. Dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na 15 minut.
  5. Następnie uformuj z mieszanki burgery i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza)
    Następnie uformuj z mieszanki burgery i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza)
  6. Na bułkach rozprowadź sos, dodaj liść sałaty i upieczone burgery. Górną część bułki skrop oliwą z oliwek.
    Na bułkach rozprowadź sos, dodaj liść sałaty i upieczone burgery. Górną część bułki skrop oliwą z oliwek.
  7. I to wszystko!
    I to wszystko!