PrzepisDania główneMielone z indyka z mizerią

Mielone z indyka z mizerią

Mielone z indyka z mizerią
Pyszności
05.07.2021 17:00, aktualizacja: 20.03.2024 13:34

Mielone z indyka z mizerią oraz młodymi ziemniakami to tradycyjny polski obiad. Postanowiliśmy pójść o krok dalej i podkręciliśmy tę kombinację na 100 %.

Mizerię do tego przepisu przygotowaliśmy przy pomocy Zoodlera marki Philips.

Składniki:

Mizeria

  1. 5 szt. rzodkiewki
  2. 3 łyżki śmietana
  3. 1/3 szkl. świeży koperek posiekany
  4. 1,5 łyżeczki sól
  5. 0,5 łyżeczki pieprz
  6. 2 szt. ogórki

Pozostałe produkty

  1. 2 kg młode ziemniaki
  2. 1 szkl. bułka tarta

Kotlety

  1. 400 g mielone mięso z indyka
  2. 1 szt. bułka namoczona w mleku
  3. 1 szt. cebula podsmażona
  4. 1 szt. jajko
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 1/3 szkl. natka pietruszki
  7. 1/3 szkl. ser parmezan
  8. 1,5 łyżeczki sól
  9. 1 łyżeczka pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mielonych. W tym celu połącz: mięso mielone, bułkę namoczoną w mleku, jajko, podsmażoną cebulę, czosnek, parmezan, natkę pietruszki, sól i pieprz.

Obraz

2. Dokładnie wymieszaj, po czym zrób z powstałej mieszanki mielone. Obtocz każdy element w bułce tartej.

Formowanie kotletów - Pyszności
Formowanie kotletów - Pyszności

3. Czas przygotować mizerię. W tym celu zzoodluj ogórki i rzodkiewki.

Obraz

4. Następnie połącz warzywa ze śmietaną, koperkiem, solą oraz pieprzem.

Obraz

5. Wcześniej przygotowane mielone usmaż w rozgrzanym oleju. W międzyczasie ugotuj również młode ziemniaki.

Obraz

6. Teraz połącz wszystkie składniki i gotowe. Smacznego!

Kotlety- Pyszności
Kotlety- Pyszności
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także