PrzepisDania główneMielone z ziołowym farszem

Mielone z ziołowym farszem

Mielone z ziołowym farszem
Pyszności
23.09.2020 17:00, aktualizacja: 28.09.2020 09:26

Przejadło Ci się tradycyjne mielone? Postaw na nasz przepis i przygotuj je w zupełnie nowej formie. Tego nie możesz przegapić 😍 Nasze danie przygotowaliśmy przy pomocy robota kuchennego marki Philips.

Składniki:

Farsz z kurczakiem

  1. 1 szt. filet z kurczaka
  2. 1/3 szkl. parmezan
  3. 3 ząbki czosnek
  4. 1 szt. natka pietruszki
  5. 1/3 szkl. śmietanka 30%
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1 łyżeczka zioła prowanalskie
  8. 1/2 łyżeczki pieprz

Mielone z indyka

  1. 1 szczypta sól
  2. 1 szczypta pieprz
  3. 2-3 szt. jajko
  4. 1/2 szkl. mozzarella
  5. 500 g mięso mielone z indyka
  6. 80 g bułka tarta

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania zielonego farszu. W tym celu połącz w robocie kuchennym: fileta z kurczaka, natkę pietruszki...

Obraz

2. ...czosnek, parmezan, śmietankę, pieprz, sól oraz zioła prowansalskie.

Obraz

3. Czas na mielone. Aby je zrobić, wymieszaj w dużej misce: mielone mięso z indyka, jajka, bułkę tartą, ser, pieprz oraz sól.

Obraz

4. Z powstałej mieszanki uformuj małe kółka. Następnie zrób w nich wgłębienia przy pomocy szklanki.

Obraz

5. W powstałych wgłębieniach umieść zielony farsz. Tak przygotowane mielone wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także