Mielone z ziołowym farszem

Porcje
9-12
Porcje
9-12
Składniki
Farsz z kurczakiem
Mielone z indyka
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania zielonego farszu. W tym celu połącz w robocie kuchennym: fileta z kurczaka, natkę pietruszki…
  2. …czosnek, parmezan, śmietankę, pieprz, sól oraz zioła prowansalskie.
  3. Czas na mielone. Aby je zrobić, wymieszaj w dużej misce: mielone mięso z indyka, jajka, bułkę tartą, ser, pieprz oraz sól.
  4. Z powstałej mieszanki uformuj małe kółka. Następnie zrób w nich wgłębienia przy pomocy szklanki.
  5. W powstałych wgłębieniach umieść zielony farsz. Tak przygotowane mielone wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!