PrzepisDania główneMięsna kanapka

Mięsna kanapka

Mięsna kanapka
Pyszności
01.04.2019 17:00, aktualizacja: 02.04.2019 08:55

W naszej kanapce nie ma ani grama chleba, ale i tak jest mega smaczna. Ta propozycja spodoba się zwłaszcza miłośnikom mięsa ?

Składniki:

  1. 20 g masło
  2. 150 g szpinak baby
  3. 5 szt. szynka gotowana plastry
  4. 1 szt. jajko
  5. 1-2 szt. ząbki czosnku
  6. 400 g mielone mięso z indyka
  7. 1/3 szkl. ser parmezan starty
  8. 1/3 szkl. bułka tarta
  9. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  10. 1 łyżeczka sól
  11. 1 łyżeczka pieprz
  12. 6 szt. ser żółty plastry

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz masło, czosnek i świeży szpinak.

Obraz

2. Następnie przygotuj mięsną mieszankę. W tym celu połącz ze sobą: mięso mielone, bułkę tartą, natkę pietruszki, parmezan, jajko, sól oraz pieprz.

Obraz

3. Podziel mieszankę na pół. Następnie uformuj prostokąt, na którym ułożysz żółty ser i szynkę.

Obraz

4. Dodaj również podsmażony szpinak i stwórz kolejną warstwę z mięsnej mieszanki. Podsmaż przez chwilę na patelni, po czym włóż do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także