Mięsna miseczka z makaronem

Dziś przychodzimy do Was z czymś wyjątkowym. Genialną mięsną miseczką, którą przygotujecie samodzielnie we własnym domu. Co więcej, możecie wypełnić ją ulubionymi składnikami. W naszym przypadku wybór był oczywisty – makaron, bez którego nie potrafimy się obejść.
Składniki:
Porcje- 20 plastrów boczek
- 250 g makaron spaghetti ugotowany
- 150 g serek śmietankowy
- 100 g parmezan
- 100 g ser żółty
- 1 łyżeczka szczypiorek
- 2 ząbki czosnek
- 1 szczypta pieprz
- kilka liści bazylia do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Owiń plastry boczku dookoła szklanki (jak na zdjęciu poniżej).
- Włóż mięsne miseczki do rozgrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez 15 minut.
- W garnku połącz ze sobą makaron, serek śmietankowy, ser żółty, szczypiorek, parmezan, czosnek i pieprz.
- Wypełnij mięsne miseczki makaronem.
- Gotowe danie możesz udekorować przy pomocy bazylii.
Komentarze