in , ,

Tostowa mięsna rolada w najlepszym wydaniu

Jak mięsna rolada, to na pewno ta nasza, w towarzystwie chleba tostowego. Gwarantujemy, że już na zawsze zagości w Twoim domowym menu.

Zobacz także: Fit kokosanki czyli zdrowe słodycze w 100%

Tostowa mięsna rolada
Tostowa mięsna rolada
8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na pustym blacie ułóż kawałek folii spożywczej. Następnie zacznij łączyć na niej chleb tostowy przy pomocy masła (tak jak na zdjęciu poniżej).
    Na pustym blacie ułóż kawałek folii spożywczej. Następnie zacznij łączyć na niej chleb tostowy przy pomocy masła (tak jak na zdjęciu poniżej).
  2. Na chlebie tostowym stwórz pierwszą warstwę z musztardy. Po czym ułóż na środku plastry żółtego sera.
    Na chlebie tostowym stwórz pierwszą warstwę z musztardy. Po czym ułóż na środku plastry żółtego sera.
  3. Następnie dodaj szynkę wędzoną, chorizo,
    Następnie dodaj szynkę wędzoną, chorizo,
  4. ...salami, pepperoni,
    ...salami, pepperoni,
  5. ...oraz jalapeño. Całość zwiń w rulon i odstaw na bok.
    ...oraz jalapeño. Całość zwiń w rulon i odstaw na bok.
  6. Czas na mieszankę, którą już za chwilę rozprowadzisz na roladzie. W małej misce połącz roztopione masło, zioła prowansalskie i czosnek suszony. Wstaw roladę do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Czas na mieszankę, którą już za chwilę rozprowadzisz na roladzie. W małej misce połącz roztopione masło, zioła prowansalskie i czosnek suszony. Wstaw roladę do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!