Mięsne sakiewki z ciasta francuskiego

Porcje
8
Porcje
8
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania pulpetów. W tym celu połącz: mięso mielone, posiekaną pietruszkę, suszony czosnek i cebulę, sól, pieprz, majeranek oraz słodką paprykę. Dokładnie wymieszaj i uformuj pulpety.
  2. Podziel ciasto francuskie na 8 kwadratów
  3. Umieść pulpet na środku ciasta francuskiego i zwiń wystające boki do środka.
  4. Na każdym elemencie rozprowadź roztrzepane jajko, po czym zrób dwa nacięcia i wywiń na wierzch 4 rogi (jak na zdjęciu poniżej).
  5. W każdej sakiewce umieść kawałek cheddara, po czym wstaw do Ovi na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!