Mini bułeczki z camembertem

Mini bułeczki wypełniliśmy po brzegi boczkiem i cebulą. Do tego pyszną przekąskę połączyliśmy z rozpływający się camembertem. Czego chcieć więcej?
Nasze bułeczki upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Quiche na ryżowym spodzie
Składniki:
PorcjeCiasto
- 250 ml mleko ciepłe
- 1/3 szkl. masło roztopione
- 1 szt. jajko
- 500 g mąka pszenna
- 7 g drożdże suszone
- 1 łyżka cukier
Farsz
- 4 szt. cebula
- 200 g boczek wędzony usmażony
Dodatki
- 1 szt. ser camembert
- 1/3 szkl. szczypiorek posiekany
- 1/3 szkl. masło roztopione
Sposób przygotowania:
- Przygotuj ciasto z podanych składników, po czym odstaw na godzinę do wyrośnięcia. W międzyczasie podsmaż boczek i cebulę.
- Kiedy ciasto będzie już gotowe, podziel je mniejsze kawałki. Na każdym elemencie umieść cebulę i boczek, po czym zwiń w mini kuleczki.
- Następnie umieść na środku formy małą foremkę i dookoła ułóż mini bułeczki (w 2 rzędach).
- Tak przygotowane bułeczki posmaruj roztopionym masłem i piecz w Ovi przez 15 minut (temp. 150 stopni Celsjusza). Po tym czasie wyjmij foremkę ze środka i umieść w powstałym otworze ser camembert. Ponownie piecz w Ovi - tym razem przez 7-8 minut.
- Gotowe danie posyp świeżym szczypiorkiem. Smacznego!
Komentarze