Burgerowe tosty, czyli pyszne mini burgery

Mini burgery w naszym wykonaniu staną się ulubioną przekąską każdego malucha. Skąd to wiemy? Nasze maluchy zakochały się w nich od pierwszego kęsa!



Zobacz także: Makaronowe roladki z indykiem
Składniki:
Porcje- 1/4 szt. cebula posiekana w kostkę
- 250 g indyk mielony
- 1 łyżeczka czosnek granulowany
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 12 szt. chleb tostowy
- 3 plastry żółty ser
- 2 szt. ogórek kiszony
- 2 szczypty sezam
- 1/4 szkl. ketchup
Sposób przygotowania:
- Na patelni podsmaż cebulę. Po chwili dodaj mielonego indyka, czosnek granulowany, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.
- Z każdej części chleba tostowego odetnij skórki i rozwałkuj.
- Następnie umieść w formie na muffiny, dodaj wcześniej podsmażone mięso oraz żółty ser.
- Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Przed podaniem dodaj na każdą muffinkę trochę ketchupu, plaster ogórka kiszonego i sezam. Gotowe danie możesz podawać m.in. z frytkami.
Komentarze