Mini donuty z pieguskowym spodem i śmietankową górą – niesk

Porcje
12
Porcje
12
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W mikserze połącz ze sobą masło, cukier, jajko, mąkę oraz proszek do pieczenia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Do powstałej masy dodaj pokruszoną czekoladę i dokładnie wymieszaj.
  3. Gotowe ciasto włóż do formy i piecz je przez 10 minut w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. W międzyczasie możesz przygotować śmietankową masę. W mikserze połącz ze sobą serek śmietankowy, mleko skondensowane, sok z limonki oraz ekstrakt waniliowy. Przełóż powstałą masę do formy na donuty i mroź przez całą noc.
  5. Połącz ze sobą pieguskowy spód i śmietankową górą dzięki rozpuszczonej, mlecznej czekoladzie.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Mleczną czekoladę możesz wykorzystać również do dekoracji powstałych ciastek.
  7. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska