Mini lasagne z zaskakującymi składnikami

Tym razem mamy dla Was pyszności w wersji mini, które pokochacie od pierwszego kęsa. Po prostu nie możecie tego przegapić 🙂
Składniki:
Porcje- 4 szt. makaron lasagne ugotowany
- 400 g sos beszamelowy
- 200 g łosoś wędzony
- 100 g pieczarki
- 1 łyżka masło
- 30 g parmezan
Sposób przygotowania:
- Z ugotowanego makaronu wytnij koła.
- Następnie w formie do pieczenia umieść metalową foremkę i na jej dnie ułóż arkusz makaronu. Następnie stwórz warstwę z sosu beszamelowego.
- Potem dodaj łososia i pieczarki podsmażone na masełku. Powtórz cały proces 3 razy.
- Na wierzchu posyp parmezanem. Usuń metalową formę.
- Piecz danie przez 15 minut w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku.
- Smacznego!
Komentarze