Mini pizzerinki w innym wydaniu

Oto przepis na genialne przekąski, które pokochacie od pierwszego kęsa. Już od samego patrzenia cieknie ślinka, dlatego nie możecie tego przegapić 🙂
Składniki:
Porcje- 12 kromek chleb tostowy
- 1/3 szkl. masło czosnkowe
- 300 g mozarella
- 300 g passata pomidorowa
- 1/2 szt. papryka żółta pokrojona w kostkę
- 3 szt. pieczarki pokrojone w kostkę
- 3/4 szkl. kukurydza
- ok. 24 szt. mini pepperoni
Sposób przygotowania:
- Każdą kromkę rozwałkuj na cienką warstwę. Następnie wytnij koła.
- Na gotowych kółkach rozprowadź masło czosnkowe. Ułóż je w formie do pieczenia i włóż do piekarnika (180°Celsjusza, na 10 minut).
- Na każdej przekąsce umieść ser, passatę i ponownie ser.
- Dodaj ulubione składniki. W naszym przypadku była to papryka, kukurydza, pepperoni i pieczarki.
- Włóż formę do rozgrzanego piekarnika (180°Celsjusza) i piecz przez 10 minut.
- Smacznego!
Komentarze