Mini rogaliki z ciasta drożdżowego z kabanosami

Mini rogaliki z ciasta drożdżowego z kabanosami w roślinnym wydaniu totalnie zawróciły nam w głowach. Nie dość, że świetnie smakują, to jeszcze genialnie się prezentują. To po prostu idealna kombinacja 👍



Nasze rogaliki przygotowaliśmy z roślinnymi kabanosami marki Dobra Kaloria.
Zobacz także: Wegańska kanapka a’la pastrami
Składniki:
Porcje szt.- 150 g mąka pszenna
- 3 g suche drożdze
- 15 g masło roztopione
- 30 ml mleko ciepłe
- 30 ml woda
- 85 g kabanosy roślinne DOBRA KALORIA
- 2 łyżki soda oczyszczona
- sól morska do posypania
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta drożdżowego. W tym celu przesiej do dużej miski mąkę i suche drożdże. Następnie dodaj ciepłą wodę, mleko i roztopione masło.
- Mieszankę zagnieć na jednolite ciasto, po czym odstaw do wyrośnięcia na 60 minut.
- Rozwałkuj ciasto i podziel je mniejsze elementy (jak na zdjęciu poniżej).
- Podziel kabanosy na pół.
- Następnie umieść kabanosy na cieście drożdżowym i zwiń w rogalik.
- Teraz zaparz rogaliki we wrzącej wodzie z sodą oczyszczoną przez 5-10 sekund.
- Następnie ułóż je w formie do pieczenia, posyp solą morską i piecz przez 15-20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze