Wirtualna Polska

Mini rogaliki z ciasta drożdżowego z kabanosami

mini rogaliki z ciasta drożdżowego

Mini rogaliki z ciasta drożdżowego z kabanosami w roślinnym wydaniu totalnie zawróciły nam w głowach. Nie dość, że świetnie smakują, to jeszcze genialnie się prezentują. To po prostu idealna kombinacja 👍

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Nasze rogaliki przygotowaliśmy z roślinnymi kabanosami marki Dobra Kaloria.

Zobacz także: Wegańska kanapka a’la pastrami

Mini rogaliki z kabanosami20
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Mini rogaliki z kabanosami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta drożdżowego. W tym celu przesiej do dużej miski mąkę i suche drożdże. Następnie dodaj ciepłą wodę, mleko i roztopione masło.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta drożdżowego. W tym celu przesiej do dużej miski mąkę i suche drożdże. Następnie dodaj ciepłą wodę, mleko i roztopione masło.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Mieszankę zagnieć na jednolite ciasto, po czym odstaw do wyrośnięcia na 60 minut.
    Mieszankę zagnieć na jednolite ciasto, po czym odstaw do wyrośnięcia na 60 minut.
  3. Rozwałkuj ciasto i podziel je mniejsze elementy (jak na zdjęciu poniżej).
    Rozwałkuj ciasto i podziel je mniejsze elementy (jak na zdjęciu poniżej).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Podziel kabanosy na pół.
    Podziel kabanosy na pół.
  5. Następnie umieść kabanosy na cieście drożdżowym i zwiń w rogalik.
    Następnie umieść kabanosy na cieście drożdżowym i zwiń w rogalik.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Teraz zaparz rogaliki we wrzącej wodzie z sodą oczyszczoną przez 5-10 sekund.
    Teraz zaparz rogaliki we wrzącej wodzie z sodą oczyszczoną przez 5-10 sekund.
  7. Następnie ułóż je w formie do pieczenia, posyp solą morską i piecz przez 15-20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Następnie ułóż je w formie do pieczenia, posyp solą morską i piecz przez 15-20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×