PrzepisPrzekąskiMini rogaliki z ciasta drożdżowego z kabanosami

Mini rogaliki z ciasta drożdżowego z kabanosami

Mini rogaliki z ciasta drożdżowego z kabanosami
Pyszności
25.04.2021 17:00, aktualizacja: 27.10.2021 15:12

Mini rogaliki z ciasta drożdżowego z kabanosami w roślinnym wydaniu totalnie zawróciły nam w głowach. Nie dość, że świetnie smakują, to jeszcze genialnie się prezentują. To po prostu idealna kombinacja 👍

Nasze rogaliki przygotowaliśmy z roślinnymi kabanosami marki Dobra Kaloria.

Składniki:

  1. 150 g mąka pszenna
  2. 3 g suche drożdze
  3. 15 g masło roztopione
  4. 30 ml mleko ciepłe
  5. 30 ml woda
  6. 85 g kabanosy roślinne DOBRA KALORIA
  7. 2 łyżki soda oczyszczona
  8. sól morska do posypania

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta drożdżowego. W tym celu przesiej do dużej miski mąkę i suche drożdże. Następnie dodaj ciepłą wodę, mleko i roztopione masło.

Obraz

2. Mieszankę zagnieć na jednolite ciasto, po czym odstaw do wyrośnięcia na 60 minut.

Obraz

3. Rozwałkuj ciasto i podziel je mniejsze elementy (jak na zdjęciu poniżej).

Obraz

4. Podziel kabanosy na pół.

Obraz

5. Następnie umieść kabanosy na cieście drożdżowym i zwiń w rogalik.

Obraz

6. Teraz zaparz rogaliki we wrzącej wodzie z sodą oczyszczoną przez 5-10 sekund.

Obraz

7. Następnie ułóż je w formie do pieczenia, posyp solą morską i piecz przez 15-20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

8. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także